Dessertvin – middagens sidste etape
På samme måde som når du skal vælge den rigtige rødvin til en god bøf eller en god hvidvin til fisk, så skal du vælge en dessertvin, som passer til din dessert. Ved søde desserter, som eksempelvis is eller chokolademousse, kan du med fordel vælge en sød dessertvin, da en syrlig dessertvin kan skabe smagskonflikter med søde desserter. Vine såsom den portugisiske Baräo de Vilar Ruby eller den italienske Cá dei Conti Bianco IGT er perfekt til søde desserter eller et ostebord. Derimod, hvis du skal have en syrlig dessert, som eksempelvis indeholder meget frugt, så kan du med fordel vælge en tilpassende, syrlig dessertvin såsom den portugisiske Portal 2009, som har en aromatisk aroma af modne røde frugter og vilde bær med et touch af cedertræ. Smagen og intensiteten mellem desserten og dessertvinen skal således følges ad for at opnå det bedste resultat. Dog skal dessertvinen typisk være lidt sødere end desserten.
Dessertvin til enhver lejlighed
På trods af navnets hentydning, så kan dessertvin nydes ved alle lejligheder. Dessertvinen har en bred mangfoldighed på samme måde som rødvin, hvidvin og rosévin. Der findes en unik, specialiseret dessertvin til ethvert måltid med en kraftig, aromatisk smag, og den kan nydes på en kold vinterdag – måske til juleaften sammen med risalamanden – eller en fredelig sommerdag, hvor dig og dit selskab vil udfordre og behage jeres smagsløje med en intens aroma og et strejf luksus.
En god og unik dessertvin adskiller sig fra andre spirituøse drikke, da vinen ikke er som dens brødre og søstre. Vinen er heller ikke nær så stærk og voldsom som whisky, cognac eller rom, hvilket gør den perfekt til dig, som ønsker at nyde en afdæmpet, behagelig og aromatisk drik, der er lidt kraftigere end de andre vine, men heller ikke for stærk.
Comments are currently closed.